D. LIPŠIC: Policajný prezident pre priestupok nedostal odmenu v septembri

05.02.2012 Bratislava

Bratislava 5. februára (TASR) – Policajný prezident Jaroslav Spišiak prišiel za svoj dopravný priestupok z leta minulého roka o septembrovú odmenu k platu. TASR to povedal minister vnútra SR Daniel Lipšic (KDH).

Keď sa v decembri 2011 médiá na ministerstve vnútra pýtali, prečo dostal Spišiak 3500-eurovú odmenu na konci roka napriek disciplinárnemu opatreniu, ktoré jej udelenie vylučuje, rezort uviedol, že policajný prezident má trest od októbra zahladený. \"Jeho ten priestupok okrem zrážok zo mzdy a že nemal odmenu v septembri, stál asi najviac ako ktoréhokoľvek občana,\" povedal Lipšic. Septembrovú odmenu podľa neho dostávali policajní prezidenti \"za posledné roky vždy\".

Lipšic potrestal Spišiaka v lete 2011 zrážkami z platu za to, že maximálnu povolenú rýchlosť vozidla na ceste medzi obcami Bajč a Pribeta prekročil o 33 kilometrov za hodinu. Podľa zákona o štátnej službe príslušníkov Policajného zboru SR a ďalších zložiek sa disciplinárne opatrenie zahladí po jednom roku. Skôr ho však môže zahladiť nadriadený tak, ako to v októbri 2011 urobil minister vnútra.

Spišiaka podľa ministerstva na konci roka odmenili za kvalitné plnenie služobných úloh a za úspechy, ktoré Policajný zbor SR pod jeho vedením dosahuje. Lipšic ocenil, že Spišiak sa k svojmu priestupku postavil \"chlapsky\". \"Mohol sa vyhovárať, že jeho rodičom odfúklo strechu,\" povedal minister. Dodal, že si nevie predstaviť, že by pred niekoľkými rokmi policajti zadokumentovali priestupok svojho prezidenta.
 

Vyberte región